Srovnávací tabulky

KOMPLEXNÍ AMINOKYSELINY - srovnání

Publikováno:

Dnes jsem si vzal na paškál trochu diskutabilní doplňky výživy, kterými jsou dozajista komplexní aminokyseliny. Ty můžeme rozdělit do dvou kategorií, z nichž si v dnešním srovnání představíme několik zástupců. Jednu kategorii tvoří tzv. hydrolyzáty aminokyselin. Jedná se o směs peptidicky vázaných aminokyselin ve formě tzv. hydrolyzátu. Přirozené štěpení bílkoviny probíhá v žaludku během procesu trávení, z čehož plyne, podobně jako u hydrolyzovaných proteinů, velmi rychlá a skoro bezztrátová vstřebatelnost. V tenkém střevě již probíhá pouze rozklad na jednotlivé aminokyseliny a případná transformac…

Pokračovat ve čtení

PROTEINOVÉ TYČINKY - srovnání

Publikováno:

Chcete si o vánocích a nejen o nich za mlsat a nechce se Vám péct „zdravé“ cukroví? Nemáte v práci čas na kvalitní komplexní svačinku? V tu chvíli jsou tady pro Vás proteinové tyčinky, které nejen že zasytí, ale také si na nich pochutnáte. Na trhu jich je nepřeberné množství a na eshopu Fullsportu tomu není jinak. Hlediska, podle kterých tyčinku vybrat, budou zřejmě dvě. Tím prvním bude složení a cena a tím druhým určitě chuť. S tím prvním hlediskem bych Vám rád trochu pomohl, a proto jsem do přehledné tabulky srovnal všechny tyčky se základními informacemi.

Pokračovat ve čtení

PROTEINY DO DIETY - srovnání

Publikováno:

Začalo léto, což u mě znamená období zbavování se přebytečných tuků a ladění formy nejen do plavek :-) Pokud jste na tom někdo podobně, o čemž nepochybuji, tak by pro Vás mohlo být užitečné následující porovnání proteinu, které jsou do diety, kdy hlídáme množství přijatých sacharidů a tuků, vhodné. Proteiny vhodné pro tyto účely bychom mohli rozdělit do dvou až tří skupin (izoláty, kaseiny, hydrolyzáty), přičemž následující porovnání bude mezi prvníma dvěma jmenovanýma. Pokud bych měl v krátkosti specifikovat jednotlivé skupiny, tak izoláty budou pro svojí čistotu (nízký obsah sacharidů a tuků), a střední dobu vstřebávání vhodné pro celodenní doplňování potřebných bílkovin, mimo čas po tréninku a dobu před spaním.

Pokračovat ve čtení

GAINERY- srovnání

Publikováno:

Gainer jako vhodný prostředek k budování nové svalové hmoty nebo k doplnění vysokého energetického výdeje u vytrvalostních sportovců jsme si blíže představily v tomto článku. Jelikož jsem v nedávném období sám vybíral pro mě nejvhodnější gainer, pokusil jsem se Vám tuto práci ulehčit přehledným porovnáním důležitých parametrů této kategorie doplňků výživy.

Pokračovat ve čtení

SYROVÁTKOVÉ PROTEINY - srovnání

Publikováno:

Dnes navážu na poslední recenzi proteinu Arnold Series Iron Whey od MusclePharm. Syrovátkové proteiny jsou jedny z nejrozšířeněj­ších. Nabízí je většina předních výrobců suplementů a to z logických důvodů. Syrovátková bílkovina se vzhledem ke své vysoké biologické hodnotě a díky vhodnému profilu aminokyselin jeví jako nejvhodnější zdroj pro budování svalové hmoty, síly a k regeneraci.

Pokračovat ve čtení

INSTANTNÍ AMINOKYSELINY BCAA - srovnání

Publikováno:

V poslední době jsou ve světě doplňků výživy velkým hitem instantní aminokyseliny BCAA. K čemu jsou tyto aminokyseliny dobré, jsme si řekli již zde. Nespornou výhodou rozpustných ochucených BCAA je jejich rychlá vstřebatelnost a příjemná chuť, což je umožňuje pohodlně konzumovat i během tréninku, kdy je jejich přijímání taktéž opodstatněné.

Pokračovat ve čtení