Recepty

MAKOVÝ DORT SE ŠVESTKOVÝM ŠMAKOUNEM

Publikováno:

O tom, že se dá zdravě mlsat, už někteří z Vás již jistě ví. To, že příprava takových dobrot není nikterak složitá, se můžete přesvědčit v dalším receptu na bezlepkový makový dort se švestkovým šmakounem s velkým obsahem bílkovin a minimem jednoduchých cukrů.

Pokračovat ve čtení

BEZLEPKOVÝ SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Publikováno:

Pokud hledáte nějakou bezlepkovou náhradu pečiva, máte v oblibě semínka a ořechy, a nižší příjem sacharidů je pro Vás výhodou, zkuste tento jednoduchý recept na vynikající bezlepkový semínkový chléb.

Pokračovat ve čtení

BRAMBOROVÁ SNÍDANĚ

Publikováno:

Dnes jsem si pro Vás připravil tip na zajímavou snídani. Zajímavá je jistě z pohledu ingrediencí. Snídat brambory není úplně obvyklé a nahradit jimi například ovesné vločky v kaši už vůbec ne. Pro někoho bude tato kombinace možná „nestravitelná“, ale já v poslední době zjišťuji, že některé naprosto nepředstavitelné kombinace potravin mě nejenom výživově, ale i chuťově uspokojují. Každé ráno se u mě střídají vločky a vajíčka na různé způsoby. Kombinací mám několik, ale i tak se to časem přejí a každá změna je vítaná a při výměně základní suroviny je to změna výr…

Pokračovat ve čtení

PROTEINOVÁ BUCHTA 3

Publikováno:

Dnes jsem si pro Vás připravil další verzi mojí oblíbené proteinové buchty jejíž základ tvoří stejně jako obvykle tvaroh, vejce, vločky a protein. Úplně jsem vypustil kypřící prášek. Buchta „vyleze“ v troubě úplně stejně jako s jeho přídavkem, ale dle mého názoru je bez něj mnohem vláčnější, chutnější a zdravější :-)

Pokračovat ve čtení

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Publikováno:

Avokádo je bohaté na proteiny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E. Má také dostatek minerálů, především železa, vápníku, fosforu a draslíku. Zelený plod obsahuje hodně lecitinu, který snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje paměť. V avokádu je až 30 % tuků, které jsou převážně zastoupeny ve formě zdraví velmi prospěšných nenasycených mastných kyselin.

Pokračovat ve čtení

PEČENÉ KUŘE NA ZELÍ S BRAMBORÁKEM

Publikováno:

Název jídla nezní moc fitnessácky a zdravě. Určitě není toto jídlo ideální do drsné redukční diety, ale pokud se podíváte na suroviny a dočtete recept do konce, zjistíte, že výsledek není žádná velká dietní chyba.

Pokračovat ve čtení

PROTEINOVÁ BUCHTA 2

Publikováno:

Dnes to bude velmi jednoduchá buchta, kterou zvládnou i ti, co nikdy buchtu nepekli, a která svým složením a nutričními hodnotami klidně dokáže nahradit nebo jen zpestřit Vaše každodenní vločkové kaše a míchaná vejce :-) Jako protein jsem zvolil opět to, co mám doma aktuálně, a to obyčejný syrovátkový koncentrát s větším podílem jednoduchých sacharidů od firmy Fitness Authority Whey protein ve vanilkové příchuti. Jako protein může však zvolit jakýkoliv produkt bez aspartamu. Syrovátkové koncentráty budou ale nejvhodnější, protože jsou nejsladší :-)

Pokračovat ve čtení

OVESNÁ KAŠE S PROTEINEM

Publikováno:

Moje velmi oblíbená snídaně, která je hotová do 5 min. Skvěle zasytí a dodá tělu hned po ránu všechny důležité živiny. Není to žádný převratný objev, ale v následujícím receptu Vám ukážu svůj styl přípravy a moje oblíbené ingredience.

Pokračovat ve čtení

PROTEINOVÁ BUCHTA 1

Publikováno:

Nejdříve smícháme v hlubší nádobě protein (použil jsem syrovátkový koncentrát pro svoji sladší chuť), celozrnnou mouku, třtinový cukr, kakao a prášek do pečiva. V druhé misce rozmícháme 2 vejce, špetku soli, tvaroh a mléko. Tekuté ingredience opatrně přilijeme k suchým a vmícháme dohladka. Pro případné rozředění použijeme mléko. Do těsta přimícháme kostičky čokolády a ořechy. Těsto nalijeme do vymazaného menšího a vyššího plechu. Pečeme cca 25 minut na 180 °C.

Pokračovat ve čtení

1 2 » »»