HAYA LABS VALERIAN 250mg

Hodnocení produktu 3.3 z 5: 1 2 3 4 5
Pomozte ostatním a ohodnoťte produkt známkou (1 - špatný, 5 - skvělý)

Valerian neboli česky Kozlík Lékařský je krásná bylina, která se odnepaměti používala při velkém psychickém vypětí a s nespavostí

Detailní popis

Kód: HL-114
Výrobce: Haya Labs
Velikost: 60 kapslí
Dostupnost: skladem
 
299,–
+ -

HAYA LABS VALERIAN „KOZLÍK LÉKAŘSKÝ“

Účinky Kozlíku Lékařského neposvětily Evropské úřady, sepíšeme alespoň účinky, které se výrobku připisují v tradičních medicínách a léčitelství. Nejedná se o zdravotní tvrzení

Kozlík lékařský (Valeriana officinalis) od Haya Labs obsahuje vysokou dávku této bylinky v každé kapsli pro váš duševní klid!

Kozlík lékařský se nejčastěji používá při poruchách spánku, zejména při neschopnosti usnout (nespavosti). Často se kombinuje s chmelem, meduňkou nebo jinými bylinami, které rovněž navozují ospalost. Někteří lidé, kteří se snaží vysadit „prášky na spaní“, používají kozlík lékařský, aby jim pomohl usnout poté, co dávku prášku na spaní sníží.

S ČÍM VÁM MŮŽE POMOCT KOZLÍK LÉKAŘSKÝ

  • **Napomáhá zdravému spánku (*1)
  • **Podílí se na modulaci mozkové činnosti (*4)
  • **Udržuje zdravé uvolnění organismu (*3)
  • **Užitečný pro snížení napětí (*2,5)
  • **Pomáhá trávicímu systému (*3)

Existují určité vědecké důkazy, že kozlík lékařský při poruchách spánku funguje, i když ne všechny studie jsou pozitivní.

Kozlík lékařský se také používá při stavech spojených s úzkostí a psychickým stresem, včetně nervového astmatu, hysterických stavů, vznětlivosti, strachu z nemoci (hypochondrie), migrény a žaludečních potíží.

Kozlík lékařský se používá při bolestech svalů a kloubů. Některé ženy užívají kozlík lékařský při menstruačních křečích a příznacích spojených s menopauzou (*3), včetně návalů horka a úzkosti.

Někdy se kozlík přidává do vody do koupele, aby pomohl při neklidu a poruchách spánku.(*1)

DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ

  • Jedna dávka: 1–3 kapsle
  • Doporučené užívání: Užívejte 1dávku před spaním
  • Velikost balení: 60 kapslí = 20–60 dávek

Složení v 1cps: Chanca Piedra (lístky a stonky)(Phyllanthus niruri) 500mg, želatina, stearan hořečnatý, oxid křemičitý.

Upozornění na alergeny: Vyrobeno na zařízení, které zpracovává produkty obsahující mléko, vejce, pšenici a sóju.

ZDROJE

  • *1] Leach M.J., Page A.T. Herbal medicine for insomnia: a systematic review and meta-analysis. Sleep Med Rev. 2015;24:1–12.
  • *2] Pakseresht S., Boostani H., Sayyah M. Extract of valerian root (Valeriana officinalis L.) vs. placebo in treatment of obsessive-compulsive disorder: a randomized double-blind study. J Complement Integr Med. 2011;8: pii: /j/jcim.2011.8­.issue-1/1553–3840.1465/1553–3840.1465.xml.
  • *3] Behboodi Moghadam Z., Rezaei E., Sirood Gholami R., Kheirkhah M., Haghani H. The effect of Valerian root extract on the severity of pre-menstrual syndrome symptoms. J Tradit Complement Med. 2016;6(3):309–315.
  • *4] Faustino T.T., Almeida R.B., Andreatini R. Medicinal plants for the treatment of generalized anxiety disorder: a review of controlled clinical studies. Braz J Psychiatry. 2010;32(4):429–436.
  • *5] Miyasaka L.S., Atallah A.N., Soares B.G. Valerian for anxiety disorders. Cochrane Database Syst Rev. 2006;4:CD004515.

PRÁVNÍ UPOZORNĚNÍ: Účinnost této látky nebyla potvrzena regulátorem Evropské unie jako dostatečně podpořená věděckými studiemi. Tento přípravek není určen k diagnostice, léčbě nebo prevenci jakéhokoli onemocnění.

Upozornění

Přípravek není určen dětem do 5 let a těhotným a kojícím ženám. Nežádoucí účinky:Výjimečně u citlivých osob se může objevit kožní vyrážka nebo podráždění střev. Jak přípravek uchovávat: Na stinném a suchém místě při teplotě do 25°C a mimo dosah dětí

Upozornění

Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Pokud jste těhotná, kojíte, užíváte léky na předpis nebo pod lékařským dohledem, je vhodné se před užitím jakýchkoli doplňků poradit s praktickým lékařem. Přestaňte používat a pokud se vyskytnou nežádoucí účinky, poraďte se s praktickým lékařem. Nevhodné pro osoby mladší 18 let. Uchovávejte mimo dosah dětí. Nepoužívejte, pokud je těsnění porušené. Doplňky stravy by neměly být používány jako náhrada vyvážené stravy a zdravého životního stylu