HAYA LABS BLACK COHOSH 100MG

Hodnocení produktu 3.1 z 5: 1 2 3 4 5
Pomozte ostatním a ohodnoťte produkt známkou (1 - špatný, 5 - skvělý)

Black Cohosh (Ploštičník hroznatý) je bylina, která se užívala v minulosti pro své připisované pozitivní působení na ženský pohlavní systém. Dnešní klinické testy jdou mnohem dál.

Detailní popis

Kód: HL-108
Výrobce: Haya Labs
Velikost: 120 kapslí
Dostupnost: skladem
 
388,–
+ -

HAYA LABS BLACK COHOSH 100MG

Účinky Black Cohosh neposvětily Evropské úřady, sepíšeme alespoň účinky, které se výrobku připisují v tradičních medicínách a léčitelství. Nejedná se o zdravotní tvrzení

Black Cohosh – Black Koho (Actaea racemosa, Cimicifuga racemosa) je známý také jako Debryanka. Rodový název Cimicifuga je odvozen z latinského slova „cimicus“, což znamená hmyz, a „fugare“ – „vyhánět“ (rostlina je známá svou schopností vyhánět hmyz), proto se v Indii například dodnes používá jako odčervovač. „Černý“ odkazuje na tmavě zbarvený oddenek a „Koho“ je staré indiánské slovo pro „tmavý“.

Black Cohosh je to vytrvalá rostlina patřící do čeledi Ranunculaceae a pochází ze Severní Ameriky. Black Cohosh se tradičně používá v mnoha částech světa. „Chlupaté kořeny“ se po staletí používají v čínské medicíně jako prostředek na řadu stavů a poruch. Indiáni jej používali jako lék při bolestivé menstruaci, problematickém porodu, bolestech kloubů a jako protijed při hadím uštknutí.

Na počátku století se někteří lékaři v Americe spoléhali na přípravky z této byliny, kterým léčili mnoho ženských potíží. Tato praxe je již samozřejmě překonána. Dnes probíhá řada studií, které mají potvrdit nebo vyvrátit připisované účinky.

Black Cohosh od Haya Labs je standardizován na 2,5 % (neboli 2,5 mg) triterpenových glykosidů.

JAKÉ MŮŽE MÍT BLACK COHOSH KLÍČOVÉ VLASTNOSTI:

  • Může připět ke zlepšení příznaků spojených s menopauzou a po menopauze
  • Může mít fytoestrogenní účinky
  • Může přispět k lepší funkci kloubů
  • Může mít protizánětlivý účinek

DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ BLACK COHOSH:

Jedna dávka: 1 kapsle

Doporučené užívání: Užívejte 1 dávku 2× denně

Velikost balení: 120

PRÁVNÍ UPOZORNĚNÍ: Účinnost této látky nebyla potvrzena regulátorem Evropské unie jako dostatečně podpořená věděckými studiemi. Tento přípravek není určen k diagnostice, léčbě nebo prevenci jakéhokoli onemocnění.

Upozornění

Přípravek není určen dětem do 5 let a těhotným a kojícím ženám. Nežádoucí účinky:Výjimečně u citlivých osob se může objevit kožní vyrážka nebo podráždění střev. Jak přípravek uchovávat: Na stinném a suchém místě při teplotě do 25°C a mimo dosah dětí

Upozornění

Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Pokud jste těhotná, kojíte, užíváte léky na předpis nebo pod lékařským dohledem, je vhodné se před užitím jakýchkoli doplňků poradit s praktickým lékařem. Přestaňte používat a pokud se vyskytnou nežádoucí účinky, poraďte se s praktickým lékařem. Nevhodné pro osoby mladší 18 let. Uchovávejte mimo dosah dětí. Nepoužívejte, pokud je těsnění porušené. Doplňky stravy by neměly být používány jako náhrada vyvážené stravy a zdravého životního stylu