Vyberte si svůj e-shop: čeština Česká republika slovenština Slovensko

PROTEINOVÁ BUCHTA 3

Dnes jsem si pro Vás připravil další verzi mojí oblíbené proteinové buchty jejíž základ tvoří stejně jako obvykle tvaroh, vejce, vločky a protein. Úplně jsem vypustil kypřící prášek. Buchta „vyleze“ v troubě úplně stejně jako s jeho přídavkem, ale dle mého názoru je bez něj mnohem vláčnější, chutnější a zdravější :-) Jako protein jsem zvolil můj oblíbený kvalitní protein Whey Core značky Superior 14 ve vanilkové příchuti.

 

 

Na výrobu korpusu budeme potřebovat:

60 g jemných ovesných vloček

250 g tučného tvarohu

60 g syrovátkového proteinu

50 g vlašských ořechů

30 g mletého kokosu

20 g Chia semínek

1 celé vejce + 3–4 vaječné bílky (mohu doporučit GoNutrition tekuté bílky)

banán

4 větší čtverečky 75–80% čokolády

  Postup: Stejný jako obvykle. Nejdříve smícháme protein, vločky, rozdrcené ořechy, kokos, chia semínka. Poté si ve větší nádobě rozšleháme vejce a bílky, přidáme tvaroh, nakrájený banán a rozmixujeme. Do této nádoby přidáme připravenou suchou směs a vše řádně promícháme či rozmixujeme. Na závěr přidáme na drobno nakrájenou čokoládu a opět promícháme. Vytřeme si menší dortovou formu například rýžovým olejem a těsto do ní nalijeme. Pečeme dozlatova 20–25 min. při 180C.

 

Mezi tím než se nám korpus upeče si připravíme čokoládový krém z Ricotty.

Na ten budeme potřebovat:

1 Ricotta 200 g (mohu doporučit českou značku Italy)

2 lžičky holandské kakao (mohu doporučit českou značku Carla)

2 lžičky Agávového a Datlové sirupu

1 lžička přírodního sladidla Stevia

Vše pouze pořádně rozšleháme :-) Po upečení korpusu ho necháme schladnout a poté na něj naneseme připravený krém. Já pak celou buchtu vložil na chvíli do lednice, ale není to potřeba a můžeme si hned pochutnat. Dobrou chuť.

  .<>