Dnes jsem si pro Vás připravil další verzi mojí oblíbené proteinové buchty jejíž základ tvoří stejně jako obvykle tvaroh, vejce, vločky a protein. Úplně jsem vypustil kypřící prášek. Buchta „vyleze“ v troubě úplně stejně jako s jeho přídavkem, ale dle mého názoru je bez něj mnohem vláčnější, chutnější a zdravější :-) Jako protein jsem zvolil můj oblíbený kvalitní protein Whey Core značky Superior 14 ve vanilkové příchuti.
Na výrobu korpusu budeme potřebovat:
60 g jemných ovesných vloček
250 g tučného tvarohu
60 g syrovátkového proteinu
50 g vlašských ořechů
30 g mletého kokosu
20 g Chia semínek
1 celé vejce + 3–4 vaječné bílky (mohu doporučit GoNutrition tekuté bílky)
banán
4 větší čtverečky 75–80% čokolády

Postup: Stejný jako obvykle. Nejdříve smícháme protein, vločky, rozdrcené ořechy, kokos, chia semínka. Poté si ve větší nádobě rozšleháme vejce a bílky, přidáme tvaroh, nakrájený banán a rozmixujeme. Do této nádoby přidáme připravenou suchou směs a vše řádně promícháme či rozmixujeme. Na závěr přidáme na drobno nakrájenou čokoládu a opět promícháme. Vytřeme si menší dortovou formu například rýžovým olejem a těsto do ní nalijeme. Pečeme dozlatova 20–25 min. při 180C.
Mezi tím než se nám korpus upeče si připravíme čokoládový krém z Ricotty.
Na ten budeme potřebovat:
1 Ricotta 200 g (mohu doporučit českou značku Italy)
2 lžičky holandské kakao (mohu doporučit českou značku Carla)
2 lžičky Agávového a Datlové sirupu
1 lžička přírodního sladidla Stevia
Vše pouze pořádně rozšleháme :-) Po upečení korpusu ho necháme schladnout a poté na něj naneseme připravený krém. Já pak celou buchtu vložil na chvíli do lednice, ale není to potřeba a můžeme si hned pochutnat. Dobrou chuť.
.<>