Ingredience
- 50 g ovesných vloček jemných (5 vrchovatých polévkových lžic)
- 1× vejce celé
- 2× vaječný bílek
- 3 g čajová lžička skořice mleté (podle chuti)
- špetka soli
- trošku vody (5 ml)
Pro ochucení
- arašídové máslo, nebo kvalitní „nutella“ 20 – 25 g
- med
- domácí džem
- velmi chutný je také třeba ořechový tvaroh Pilos 100 – 150 g
Ve vhodné (vyšší) nádobě rozmixujeme směs ponorným mixerem a těsto vylijeme na teflonovou pánev bez tuku nebo s kapkou oleje – řepkový, rýžový, olivový na smažení (rozprostření jde jen nakláněním pánve bez dalších pomůcek, pokud má těsto správnou hustotu). Pří průměru pánve 24 cm bude mít placka ideální tloušťku 2–3 mm. Opečeme z obou stran do zlatova, a pokud nebudeme konzumovat ihned teplé, ale třeba jako svačinku, odložím placku na 10 min na talíř. Poté lehce potřeme například kvalitní oříškovo čokoládovou pomazánkou, přeložíme 2 x napůl, nebo stočíme jako omeletu, zabalíme do alobalu a máme chutnou svačinku.

