Moje velmi oblíbená snídaně, která je hotová do 5 min. Skvěle zasytí a dodá tělu hned po ránu všechny důležité živiny. Není to žádný převratný objev, ale v následujícím receptu Vám ukážu svůj styl přípravy a moje oblíbené ingredience.
Vzhledem k tomu, že v mém jídelníčku přes den není příliš prostoru pro sladkosti (a já je občas rád), tak tuto kaší si po ránu dopřávám hodně sladkou, ale stále v rozumných kalorických mezích.
Protein volím takový, aby mi kaše hlavně chutnala a bílkoviny se rychle po ránu vstřebaly. Takže ideální je nějaký syrovátkový koncentrát s 60 – 70 % a klidně i s větším obsahem sacharidů. Já jsem zvolil Whey Protein od Irské firmy Fitness Authority v příchuti vanilka, který je dostatečně sladký, obsahuje trávící enzymy a dobře se rozmíchává (větší recenze tohoto proteinu bude následovat).
Ingredience:
- 80 g ovesných vloček jemných (Lídl – Nordwaldtaler)
- 30 g proteinu
- 15 g kakao Granko
- 30 g arašídové pomazánky (Lídl – Sympathica Peanua)
- 20 g ořechů (kešu, vlašské, para, …)
- někdy dávám banán
- voda
Do misky si připravíme zvolené množství ovesných a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Vložíme na cca 2 min. do mikrovlnné trouby na plný výkon. Vločky se uvaří a vodu nasáknou. Poté přidáme protein, kakao, arašídovou pomazánku, zalijeme lehce studenou vodou (na množství vody bude záviset výsledná hustota) a vše rozmícháme. Já mixuji ručním ponorným mixerem, jde to rychleji a vše se důkladněji promíchá. Nakonec nasypu ořechy, promíchám a sním :-) Jíst se dá hned, protože uvařená kaše se ochladí přidanou studenou vodou.
