vhodné do objemu, ale i nesoutěžní diety
Ingredience:
1 kg hovězí zadní
1 velká cibule
cibulka jarní
3 stroužky česneku
4 polévkové lžíce Sladké chilli omáčky
6 polévkových lžic kečupu jemného
sůl, pepř, majoránka, bazalka,
sójová omáčka, bylinková vegeta
rýžový nebo řepkový olej
Pomeleme si maso (kdo nemá doma možnost, zkusí vyhledat řeznictví, kde tuto „službu“ nabízí. Zakoupení již pomleté směsice čehosi se snažím vždy vyvarovat.) V kastrolu rozehřejeme trochu rýžového oleje (může být i řepkový nebo olivový určený pro tepelné zpracování) a osmahneme nakrájenou obyčejnou cibuli do zlatova. Do rozpáleného kastrolu přidáme pomleté hovězí maso a za občasného míchaní necháme zatáhnout do hněda. Poté okořeníme dle chuti a libosti. Já přidávám sůl, pepř, 3 stroužky česneku, majoránku, bazalku, bylinkovou vegetu. Vše důkladně promícháme, podlijeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou dusit 10 – 15 min. Na závěr přidáme výše uvedené množství kečupu, chilli omáčky a nakrájené jarní cibulky. Vše promícháme a je hotovo. Vhodnou přílohou by mohly být červená celozrnná rýže, celozrnné špagety či těstoviny, pohanka … Vzhledem k malému množství přidaných jednoduchých cukrů toto jídlo zařazuji občas i v dietě. Dobrou chuť.