Vyberte si svůj e-shop: čeština Česká republika slovenština Slovensko

BEZLEPKOVÝ SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Suroviny:

140 g slunečnicových semínek

150 g rýžových vloček nebo ovesných vloček bezlepkových

90 g lněných semínek

50 g dýňových semínek

70 g mandlí

4 lžíce psyllia

10 g soli (nejlépe Himalájské)

350 ml vody

2 lžíce kokosového cukru nebo medu

3 lžíce olivového oleje

Postup:

Ve větší míse smíchám všechny suroviny (vodu, med a olej nakonec), promíchám a dám do kulaté silikonové dortové formy. Nechám uležet 10 hodin (stačí i přes noc). Po uležení peču v předem vyhřáté troubě při 200 stupních 20 minut, pak snížím na 180 stupňů a peču cca 30 minut (poznám podle okrajů ).

Recept připravila: Mgr. Pavla Dušová