PLACKA Z OVESNÝCH VLOČEK

Publikováno:

Ingredience

  • 50 g ovesných vloček jemných (5 vrchovatých polévkových lžic)
  • 1× vejce celé
  • 2× vaječný bílek
  • 3 g čajová lžička skořice mleté (podle chuti)
  • špetka soli
  • trošku vody (5 ml)

Pro ochucení

  • arašídové máslo, nebo kvalitní „nutella“ 20 – 25 g
  • med
  • domácí džem
  • velmi chutný je také třeba ořechový tvaroh Pilos 100 – 150 g

Ve vhodné (vyšší) nádobě rozmixujeme směs ponorným mixerem a těsto vylijeme na teflonovou pánev bez tuku nebo s kapkou oleje – řepkový, rýžový, olivový na smažení (rozprostření jde jen nakláněním pánve bez dalších pomůcek, pokud má těsto správnou hustotu). Pří průměru pánve 24 cm bude mít placka ideální tloušťku 2–3 mm. Opečeme z obou stran do zlatova, a pokud nebudeme konzumovat ihned teplé, ale třeba jako svačinku, odložím placku na 10 min na talíř. Poté lehce potřeme například kvalitní oříškovo čokoládovou pomazánkou, přeložíme 2 x napůl, nebo stočíme jako omeletu, zabalíme do alobalu a máme chutnou svačinku.

 

≪ PEČENÉ KUŘE NA ZELÍ S BRAMBORÁKEMPROTEINOVÁ BUCHTA 1 ≫