V době od 20.8. do 2.9. slaví značka Nebbia 20 let. Při této příležitosti je na veškeré zboží této značky 20% sleva.

MAKOVÝ DORT SE ŠVESTKOVÝM ŠMAKOUNEM

Publikováno:

Suroviny:

200g máku (lepší je mletý)

2 žloutky

220g bílků

100g kokosu

110g kokosového cukru

300g ricotty

200g švestkového šmakouna

Postup:

Nejprve si vyšleháme sníh z bílků a zvlášť vyšleháme žloutky s kokosovým cukrem. Pak do žloutků s kokosovým cukrem postupně přisypáváme mák s kokosem. Opatrně vše smícháme. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a směs pečeme cca 40 minut v kulaté silikonové dortové formě. Mezitím švestkového šmakouna smícháme s ricottou a vyšleháme na krém, který dáme na upečený a vychladlý korpus. Na závěr posypeme plátky mandlí a lehce kokosovým cukrem. Dáme vychladit do ledničky.

Recept připravila: Mgr. Pavla Dušová

 

≪ HOVĚZÍ ZADNÍ S JARNÍ CIBULKOU A SLADKOU CHILLI OMÁČKOUOVESNÁ KAŠE S PROTEINEM ≫