SUPERIOR 14 STANABOL-X - recenze

Publikováno:

Další doplněk firmy Superior 14, který jsem otestoval, musí fungovat už jen kvůli svému názvu a tím vyvolaného placebo efektu :-) Ale teď vážně, Stanabol-X je předtréninkový suplement, který by Vám měl díky svému složení stimulovat hladinu testosteronu, insulinu a růstového hormonu. Rovněž by mělo dojít k navýšení síly, lepší napumpovanosti svalů a zvýšení energie pro samotný trénink. Zhruba tak hovoří reklamní texty značky Superior 14 k tomuto produktu. Jestli to nejsou jen plané sliby jsem zjišťoval od půlky prosince. Zde jsou tedy moje poznatky.

 

 

Složení

Stanabol-X patří mezi ty produkty, které mě svým papírovým složením příliš nezaujaly. Když píšu příliš, tak mám na mysli některé mě známé účinné látky, kterou jsou zde obsaženy v menším množství než bych čekal. V doporučené dávce je Argininu 1000 mg, Citrulinu 500 mg, Beta Alaninu 300 mg, Tribulus Terestisu 50 mg což není příliš mnoho. Dávku Kofeinu a Guarany považuji za dostatečnou. Stanabol-X však obsahuje dohromady 25 látek, z nichž mi menší část skoro nic neříká, a ani jsem neměl sílu se o nich něco zjišťovat. Udělal jsem výjimku jen u jedné, a tou je prášek z placenty ovce. Jestli Vás to rozesmálo stejně jako mě, tak zadržte. Tahle látka, dle informací dostupných na internetu by Vás měla přímo omladit :-) Už mě ale nejednou takto „zvláštně poskládaný“ suplement dokázal svým účinkem překvapit, tak jsem zvědav jak to bude u Stanabolu-X.

Rozpustnost a vstřebatelnost

Jelikož se jedná o předtréninkový suplement, měla by být jeho rozpustnost a vstřebatelnost co nejlepší. Žlutozelené lesklé tablety Stanabolu-X působí na oko skoro nerozbitně. Pokud však tabletu rozlomíte, což jde poměrně lehce, zjistíte, že tableta má pouze lesklou glazuru, která kryje jemně pórovitou křehkou směs. Ta se po narušení značně drolí. Vzhledem k tomu, že jsem účinky Stanabolu-X pociťoval několik málo minut po užití, soudím, že ani s jednou z hodnocených vlastností nebude problém

Účinek

Tak jak jsem doufal u hodnocení ne příliš oslnivého složení, účinky Stanabolu-X mě velmi mile překvapily. Pohodový trénink s citelným přísunem energie a napumpovanosti v jeho průběhu. Právě z napumpovanosti, kdy jsem běžně zvyklý dávat skoro dvakrát větší dávku Argininu, jsem byl doslova ohromen. Po několika trénincích jsem zaznamenal i nárůst síly a s tím navýšení vah u některých cviků. Sedlo mi i množství kofeinu a Guarany a dalších povzbuzujících obsažených látek, po kterých jsem cítil dostatečnou chuť trénovat i po únavném dnu v práci, ale zároveň jsem po večerním tréninku mohl v pohodě usnout.

Cena / výkon

Cena Stanabolu-X není nijak nízká. Jedna dávka Vás přijde na 32,– Kč. Možná je tak nákladné získávání prášku z ovčí placenty nebo dalších výtažků, které Stanabol-X obsahuje. Celé to ale i s ovčí placentou funguje velmi dobře, takže proč ne.

CELKOVÉ HODNOCENÍ

Zajímavý suplement, který zaujme nejen svým názvem. Pokud hledáte „klidnou sílu“ pro svůj intenzivní trénink, bude pro Vás Stanabol-X tím pravým společníkem. Ze začátku jsem ho malinko podcenil, ale ve finále mě mile překvapil. S nižší cenou by se zařadil mezi mé favority, i tak si ho určitě ale zase někdy pořídím.

 

≪ SUPERIOR 14 RUKAVICE S OMOTÁVKOU - recenzeUNI-LIVER A ANIMAL FLEX OPĚT SKLADEM ! ≫