PHP BCAA Spiked – recenze

Publikováno:

PHP Edge pro mě byla do nedávna neznáma značka a k takovým vždy přistupuji s lehkou obezřetností a mírným pesimismem. Prvním produktem této kanadské značky, který u mě prošel zatěžkávací zkouškou byly instantní BCAA. Letos jsem instantních BCAA vyzkoušel již několik značek, takže mám s čím srovnávat a to je pro samotné hodnocení asi to nejpodstatnější. BCAA Spiked od PHP zaujmou i bez samotného ochutnání cenou a hlavně složením. Pojďme se tedy podívat jak obstály ve srovnání s konkurencí.


 

 

Složení

Mrzí mě že jsem u složení vyčerpal maximální počet „fullíku“ u Olimpu BCAA X-Plode a FA BCAA Core. Ne že by si to nezasloužily, ale BCAA Spiked je dle mého soudu lehce zastiňují. Obsahují totiž hlavně aminkoseliny BCAA. Asi si říkáte co tím myslím. Již z reklamního sdělení samotné značky je to zjevné. V 5,3 g prášku je obsaženo 4,9 g čistého L-Leucinu, L-Valinu a L-Isoleucinu BCAA v klasickém poměru 2 : 1 : 1. Takhle to má vypadat. Pokud možno minimum příměsí, nebo malých množství dalších aktivních látek. Samozřejmě přítomnost glutaminu, Citrulinu Malate atd. potěší, ale pokud je to vykoupeno neúměrně vyšší cenou, tak si tyto látky raději doplním samostatně v adekvátním množství.

Rozpustnost

Tak už jsem tady měl velmi dobře rozpustné Bcaa Xplode Powder od Olimpu i velmi špatně rozpustné BCAA Core od FA a BCAA Spiked bych zařadil někde doprostřed nebo lepší poloviny za BCAA od Nutrendu. Pro samotnou recenzi jsem vždy rozmíchával BCAA lžičkou ve sklenici vody, což je asi ta nejhorší varianta, ale aby byly stejné podmínky, učinil jsem tak i nyní. Po nasypání prášku do vody se část začala samovolně rozpouštět a obarvovat vodu do žluta. Po asi půlminutovém míchání zůstávala stále jakási menší část na hladině, tak jsem to vzdal a nápoj vypil. V ústech jsem ale s podivem necítil žádné pevné částečky, které bych musel snad kousat nebo polykat. Něco málo zůstalo usazeno ve sklenici. Pro doplnění uvádím, že v šejkru nebo bidonu je rozpustnost perfektní.

Chuť

K recenzi jsem si z možných příchutí vybral pomeranč-mango. Tu jsem měl totiž již možnost dopředu ochutnat a zjistit, že z ochucených BCAA jsem ještě nic lepšího neměl. S ohledem na minimální množství papírově uvedených ochucovadel je to skvělý výkon. Pokud by se použila jemně perlivá vychlazená voda, tak z toho máte „Fantu“ :-) Koncentrace se mi osvědčila v poměru jedna odměrka (5 g) do cca 3–4 dcl vody.

Cena / výkon

10 g čistých BCAA za 13,– Kč. V naší srovnávací tabulce je to bezkonkurenčně nejlepší cena. Více k tomu asi není co dodat.

CELKOVÉ HODNOCENÍ

Zatím nejlepší složení, nejlepší chuť, nejnižší cena dávají zapomenout horší rozpustnosti … tyto instantní ochucené BCAA jsou pro mě zatím TOP, a pokud se objeví časem nějaké ještě lepší, budu muset přidat jednoho „Fullíka“ navíc :-)

 

≪ PHD CHARGED GEL OD FIRMY PHD NUTRITION - recenzePHP ISOGROW – recenze ≫