OLIMP SPORT NUTRITION BCAA XPLODE – recenze

Publikováno:

Druhé instantní BCAA v pořadí jsem vyzkoušel Bcaa Xplode od Olimp Sport Nutrition. V úvodu již nebudu sáhodlouze rozvádět co jsou BCAA zač. Pouze zopakuji výhodu instantní ochucené formy těchto aminokyselin. Ta spočívá hlavně ve velmi pohodlné možnosti je konzumovat během tréninku. BCAA od Olimpu po přečtení složení ničím speciálním nezaujmou. Přidaný 1g Glutaminu není třeba proti Nutrendu žádná výhra. Ale kvůli Glutaminu si jistě BCAA nekupujeme. Takže jak jsem zhruba po necelém měsíci používání s těmito BCAA spokojen?

 

 

 

Složení

V 10 g Bcaa Xplode jsou aminokyseliny L-Leucin, L-Valin a L-Isoleucin v poměru 2 : 1 : 1 v množství 6 g. Dále je zde 1 g L-Glutaminu a 2 mg vit. B6. Škoda, že nebylo možné natlačit do 10 g přípravku třeba 8–9 g čistých BCAA. Ve zbývajících necelých 3 g nalezneme umělé sladila Acesulfam K a Sukralózu, regulátory kyselosti apod. Je to daň za v tomto případě skvělou chuť. To bych ale již zabíhal do dalšího bodu hodnocení.

Rozpustnost

Jsem rád, že jsem u Nutrendovských BCAÁček nedal vyšší hodnocení, protože tohle je jiná liga. Ihned po nasypání prášku do sklenice s vodu se tento začal samovolně bez nějakého dalšího vlivu rozpouštět. Stačilo už jen pár zakroužení lžičkou a dílo bylo dokonáno. Po vypití sice zůstanou ve sklenici usazeniny podobně jako u Nutrendu, ale není to v takové míře a jde pouze o jakýsi povlak, nikoli o nerozpuštěný prášek.

Chuť

Z příchutí je možné vybírat mezi pomerančem, ananasem a citrónem. Vzhledem k tomu, že předchozí instantní BCAA od Nutrendu byly pomerančové, zvolil jsem pro lepší srovnání od Olimpu rovněž pomerančové a i v tomto ohledu se mi zdají být lepší. Chuť je ještě méně umělá, méně výrazná, že až skoro uvažujete, jestli je to vlastně pomeranč. Mě takto nepodbízivá chuť naprosto vyhovuje, protože se mi zatím ani při každodenním užívání nezprotivila.

Cena / výkon

Opět kupecké počty. 10 g čistých BCAA Vás vyjde na 20,– Kč. Pokud odmyslím celkem zanedbatelné množství přidaného Glutaminu tak se Bcaa Xplode Powder od Olimpu někde doprostřed mezi nejdražší a nejlevnější instantní BCAA nabízené www.fullsport.cz

CELKOVÉ HODNOCENÍ

Dá se říct, že kromě „slabšího“ složení, nemám, co bych jim vytknul. Pokud tedy hledáte instantní ochucené BCAA bez další hromady přidaných látek s příjemnou chutí a skvělou rozpustností za solidní cenu, mohou být právě ty od Olimpu tou správnou volbou.

 

≪ OLIMP SPORT NUTRITION AAKG XPLODE – recenzeOPTIMUM NUTRITION 100% WHEY GOLD - recenze ≫