OLIMP SPORT NUTRITION AAKG XPLODE – recenze

Publikováno:

Firma Olimp Sport Nutrition má ve své nabídce několik ochucených instantních suplementů založených vždy na jedné účinné látce. Jedním z nich je i tento AAKG Xplode Powder postavený na L-argininu alfa-ketoglutarátu. Ten, jak je známo, zvyšuje v krvi hladinu Oxidu Dusnatého, který rozšiřuje cévu a zajišťuje tak lepší prokrvování svalové tkáně. V důsledku toho je možné dopravit ke svalovým buňkám více důležitých látek, které během předa po tréninku naše tělo potřebuje. AKKG Xplode jsem si oblíbil a tvoří základ pro moji předtréninkovou směs (tím že je oslazený můžou být již ostatní látky – BCAA, Glutamin, … v prášku a bez příchuti).




Složení

Co se týče složení není AAKG Xplode žádná revoluční formule. V 8g toho preparátu je 3750mg L-argininu alfa-ketoglutarátu a zbytek už jsou jen látky, které tvoří poživatelnou chuť, zabraňují hrudkovatění apod. Já bych si osobně na 10 fullíku dovedl představit v AAKG navíc přidaný L-citruline malate, nebo jinou látku zesilující efekt tzv. napumpování. Poměr účinné látky a dalších tzv. chemických přísad by také mohl být menší než skoro 1:1.

Rozpustnost

Vzhledem k tomu, že tohle míchám před tréninkem v šejkru, ani jsem to ve sklenici nezkoušel. V šejkru rozpustnost na 100%, žádné usazeniny ani pěna.

Chuť

K dispozici je pomeranč, který není moc výrazný a obličej Vám nepokroutí. Mě osobně chutná i po delším užívání a zpříjemňuje mi, jak už jsem spal výše, konzumaci i dalších jinak nekonzumovatel­ných látek.

Účinek

Jistě existují NOčka, které Vás napumpují přímo k prasknutí, většinou se však jedná o směs různých látek, jejichž synergický efekt Vám přinese tento výsledek a musíte je řádně zaplatit. Takové hardcore napumpování od AAKG Explode nečekejte. Funguje ale velmi dobře. Rozdíl mezi tréninkem s a bez byl u mě vice než patrný a vzhledem k ceně jsem s ním byl spokojen.

Cena / výkon

Jedna předepsaná dávka 8g, ve které je dostatečné množství L-Argininu Vás vyjde na necelých 13,– Kč, což je s ohledem na funkčnost přípravku velmi solidní cena.

CELKOVÉ HODNOCENÍ

Pokud hledáte základ Vaší předtréninkovky, kterou si chcete poskládat z jednotlivých čistých látek nebo jen chcete dobré NOčko za levný peníz, neměli byste být volbou na AAKG Explode zklamaní.

 

≪ NVE STACKER 2 RUSH ACCELERATED – ochutnávkaOLIMP SPORT NUTRITION BCAA XPLODE – recenze ≫