MUSCLEPHARM ARNOLD SERIES IRON WHEY - recenze

Publikováno:

Od značky MusclePharm jsem toho zatím moc nezkusil. Minula mě dokonce i velmi chválená předtréninkovka Assault (určitě to doženu:-). O čem jsem vážně uvažoval, byl protein Muscle Pharm Combat Powder. Ten má vynikající složení a četl jsem, že i dobře chutná. Než jsem se ale ke koupi rozhoupal, vyšel Muscle Pharm se sérii podporovanou mým oblíbeným důchodcem. Firmě Muscle Pharm tak minimálně u jednoho zákazníka jejich reklamní marketing s Arnoldem vyšel a já sáhl po univerzálu ARNOLD SERIES IRON WHEY. Zda jsem udělal chybu nebo ne se dočtete v následující recenzi.

 

 

     

Složení

Jak jsem psal v úvodu, jedná se o univerzální protein. Jeho univerzálnost má na svědomí právě složení. Základ sice tvoří pouze bílkovina z jediného zdroje – syrovátky, ale ta je zpracována třemi odlišnými metodami, což má za důsledek rovnoměrné rozložení vstřebávání bílkoviny v čase, od nejkratšího v případě hydrolyzátu syrovátky až po nejpomalejší v případě izolátu syrovátky. Poslední složka v podobě koncentrátu syrovátky vyplní čas mezi hydrou a izolátem. Protein byl dále obohaceni o tzv. „Amino matrix“ l-glycin, l-taurin, BCAA (leucin, isoleucin, valin v poměru 3:1:2), l-glutamin. Stále je velkou vzácností, aby výrobce uvedl přesné poměrové složení, co se týče jednotlivých frakcí, nebo přidaných aminokyselin. Ani zde tedy tyto podstatné informace nenajdeme, a proto doufejme, že napřiklad hydrolyzátu není v proteinu co by se za nehet vešlo :-) Ve 100 g proteinu máme 67 g bílkovin, 18 g sacharidů z toho 7,7 g jednoduchých cukrů a 3 g tuků. Obsažen je i vitamín A, vápník a trochu železa – to asi aby dostál svému názvu :-) Zmínil bych ještě sladidlo Sukralóza a enzym Laktáza. Pro většinu mých potřeb, abych si vystačil pouze s jedním proteinem, je toto složení v „nerýsovacím“ období ideální.

Rozpustnost

Zde nemám vůbec co bych vytkl. Několik protřepaní 300 ml vody s 50 g proteinu v šejkru se sítkem vytvoří naprosto homogenní směs bez pěny. Protein je i dostatečně hustý, žádná řídká břečka.

Chuť

Mnou testovaná čokoláda nechutná jako většina čokoládových proteinů. Je jiná. Něco jako bílá smetanová čokoláda. Neumím to lépe popsat, ale je to vynikající. Můj tip na noc po tréninku: 200 ml vody rozmixovat s 30 g proteinu a s 125 g nízkotučného tvarohu. Luxusní záležitost :-)

Stravitelnost

Vzhledem k tomu, že nyní užívám po tréninku gainer, který bílkoviny obsahuje, nedávám již v tento čas, kdy je žaludek nedostatečné prokrven, protein. V ostatní doby, jako svačinky, nebo na noc, jsem se stravitelností neměl žádný problém.

Cena / výkon

Ač „pouze“ 67 % protein se při ceně 1190,– za 2,27 kg v nabité konkurenci neztratí a bude bojovat o své místo zejména svou lahodnou smetanovou chutí a pro mě ideální konzistencí. Mezi jeho soupeře bude patřit Nve Pharmaceuticals Stacker 2 100% Whey Protein, Optimum Nutrition 100% Whey Gold, Biotech Nitro Pure Whey Gold, Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional, Superior 14 Whey Core.

CELKOVÉ HODNOCENÍ

Pokud nemáte peníze na to mít doma dva nebo tři proteiny, hydro, kasein, koncentrát, bude tohle skvělá volba. Noční protein z něho uděláte přidáním tvarohu. Z uvedené konkurence bude vynikat originální chutí a příznivou cenou. No a kdo má rád Arnolda, bude se mu líbit i obal :-) Odpověď na mojí úvodní otázku je, že chybu jsem tedy rozhodně neudělal.

 

≪ MUSCLEPHARM AMINO 1 - recenzeNITRO PURE WHEY GOLD BIOTECH USA - recenze ≫