SUPERIOR 14 WHEY CORE – PRVNÍ OCHUTNÁVKA

Publikováno:

Možná jako první v ČR jsem ochutnal jeden ze dvou nabízených druhů proteinů značky Superior 14. WHEY CORE by měl být tím kvalitnějším co do celkového obsahu (73 g bílkovin na 100 g proteinu), složení bílkovin a množství sacharidů. Zdrojem bílkovin je syrovátka, která má obecně velmi vysokou biologickou hodnotu. WHEY CORE obsahuje hned tři její formy, které rozlišuje způsob jejich zpracování a tím i jejich výsledné vlastnosti. Jsou jimi syrovátkový koncentrát, syrovátkový isolát, a ta nejkvalitnější hydrolyzovaná syrovátka. Nespornou výhodou takové směsi je prodloužený čas vstřebávání. Nejrychleji, prakticky bezprostředně po užití se bude vstřebávat hydrolyzovaná syrovátka, následovaná syrovátkovým koncentrátem a isolátem. Kdyby byl znám stupeň hydrolýzy a poměrné množství jednotlivých frakcí, bylo by to super. To dnes bohužel najdeme u popisu jen několika málo proteinových doplňků. Protein je dále obohacen o nezanedbatelné množství větvených aminokyselin BCAA a glutaminu v peptidické vazbě, které významně přispívají k regeneraci. K dispozici jsem měl dva skoro 16 g pytlíky se Superior WHEY CORE v příchuti vanilka, což by měla být jedna dávka a ta obsahuje: 24 g bílkovin, z toho 5,6 g BCAA a 4,5 g L-Glutaminu. Sacharidů je zde 5 g a pouze 1 g těch jednoduchých. Tuky jsou na hodnotě 1,5 g. Pokud jste stejně jako já zvyklí dávat okolo 50 g proteinového přípravku v jedné dávce, tak zde už jste na 9 g BCAA a 7 g glutaminu, což jsou velmi slušné hodnoty.

Schválně jsem tento článek nenadepsal jako recenze, protože po jedné dávce se toho nedá až tolik pořádně hodnotit, ale co můžu napsat bez toho, aniž bych zkonzumoval celé balení je, že rozpustnost byla vynikající a chuť velmi dobrá. Po chvilce míchaní v šejkru s 300 ml vody byl prášek dokonale rozpuštěn a vznikl řidší (měl jsem dát dle etikety méně vody – moje chyba), ne moc sladký, ale přesto lahodný vanilkový koktejl. Menší sladkost potvrdila nízký obsah sacharidů, ale i přítomnost jen malého množství umělých sladidel.

WHEY CORE svým složením a cenou 1450,– za 2,27 kg míří mezi proteinovou elitu. Konkurenci mu bude dělat například Phd Nutrition Pharma Whey HT+, Muscle Pharm Combat Powder, Weider Protein 80 Plus, Reflex Instant Whey Duo. Mezi těmito kvalitními produkty to nebude mít WHEY CORE úplně jednoduché, ale věřím, že právě díky svému složení a chuti si svoje zákazníky získá.

 

≪ SUPERIOR 14 SKLADEM V ČESKÉ REPUBLICE !!!!!Tipy na Vánoční dárky ≫