Blog

PROTEINOVÁ BUCHTA 2

Publikováno:

Dnes to bude velmi jednoduchá buchta, kterou zvládnou i ti, co nikdy buchtu nepekli, a která svým složením a nutričními hodnotami klidně dokáže nahradit nebo jen zpestřit Vaše každodenní vločkové kaše a míchaná vejce :-) Jako protein jsem zvolil opět to, co mám doma aktuálně, a to obyčejný syrovátkový koncentrát s větším podílem jednoduchých sacharidů od firmy Fitness Authority Whey protein ve vanilkové příchuti. Jako protein může však zvolit jakýkoliv produkt bez aspartamu. Syrovátkové koncentráty budou ale nejvhodnější, protože jsou nejsladší :-)

Pokračovat ve čtení

W.M.B. AMINO 6300 SUPERIOR 14 - RECENZE

Publikováno:

Dalším produktem, který mě v „objemové přípravě“ už asi měsíc provází, jsou aminokyseliny W.M.B. AMINO 6300 od firmy Superior 14. A nejsou to jen tak obyčejné aminokyseliny :-), ale k tomu se dostanu až dále. W.M.B. Amino 6300 obsahují všechny esenciální aminokyseliny, tedy ty které si tělo není schopno samo syntetizovat a je nutné je přijímat v potravě, a obohaceny jsou o větší množství rozvětvených aminokyselin BCAA a o neesenciální aminokyselinu Glutamin.

Pokračovat ve čtení

ATTACK 2.0 VS. POW3RD 2.0 OD SCITEC NUTRITION - recenze

Publikováno:

Možná se divíte proč jsem si vybral ke srovnání dva produkty od stejné značky. Scitec Nutrition je firma, která nabízí velmi širokou paletu doplňků výživy, a některé z nich se liší jen v malých detailech. To je na jednu stranu velké plus, protože si každý může vybrat co mu nejvíce vyhovuje, ale na druhou stranu, kdo se v tom má vyznat? :-) Pro ty co si budou vybírat předtréninkovku od Scitecu by tato srovnávačka mohla být přínosná a pro ty co hledají u jiných značek a nejsou ještě rozhodnutí, rovněž. Pro porovnání mám v „živé paměti“ účinky NOXplode 2.0, a Vy jste si recenzi mohli přečíst zde. Ten mě občas nenechal pořádně vyspat, ale tréninky byly na výbornou. Takže jak si vedly produkty Scitecu?

Pokračovat ve čtení

OVESNÁ KAŠE S PROTEINEM

Publikováno:

Moje velmi oblíbená snídaně, která je hotová do 5 min. Skvěle zasytí a dodá tělu hned po ránu všechny důležité živiny. Není to žádný převratný objev, ale v následujícím receptu Vám ukážu svůj styl přípravy a moje oblíbené ingredience.

Pokračovat ve čtení

ZMA

Publikováno:

ZMA

Tato zkratka pochází z anglického složení 3 slov „Zinc Magnesium Aspartate“ a je hojně využívána v podobě suplementu pro sportovní výživu se standardizovaným složením a dávkováním. Skládá se z minerálů Zinek, Hořčík a vitamín b6. ZMA má velmi výrazný vliv na výkonnost sportovců, která byla dokázána ve studii s americkými fotbalisty z roku 1998. Složení ZMA a doporučené dávkování pro muže:
Zinek – 30mg Hořčík – 450mg Vitamín B6 – 10,5mg.   Pozitivní účinky ZMA   – každý, kdo cvičí nebo sportuje a trochu se orientuje ve výživě, ví, že pro lepší výsledky…

Pokračovat ve čtení

SUPERIOR 14 PLATINUM MASS MILK CHOLLATE – recenze

Publikováno:

Nedávno jsem slíbil otestovat některé z produktů značky Superior 14, která nově vstupuje na Český trh doplňků výživy pro sportovce a zde je první recenze gaineru Platinum Mass v příchuti Milk Chocolate. Tento gainer mi výborně zapadl do začátku objemové přípravy a kreatinového cyklu a již po přečtení uváděného složení jsem se na něj velmi těšil. K tomu se ale dostanu v další kapitole. Obecně je možné uvést, že přávě k vůli obsahu kreatinu bych ho řádil v objemu do vámi plánované fáze s kreatinem a neužíval ho tedy dlouhodobě. Takže po zkonzumovaném 1000 g balení na mě zanechal tyto dojmy:

Pokračovat ve čtení

BSN No-Xplode 2.0 - recenze

Publikováno:

BSN je tradiční americká značka, která svoje největší prodejní úspěchy zaznamenala již v době, kdy sní spolupracoval osminásobný vítěz Mr. Olympia Ronie Coleman. BSN nabízi oproti ostatním výrobců ucelenou, ale střídmou paletu výrobků, z nichž si dnes představíme již druhou verzi předtréninkové směsi onznačené jako N.O.-XPLODE 2.0. O tzv. pre-workoutech – předtréninkových stimulantech jsem psal podrobněji v článku o výživě, a proto je nebudu obecně dlouze představovat.

Pokračovat ve čtení

KLOUBNÍ VÝŽIVA

Publikováno:

KLOUBNÍ VÝŽIVA

I pokud budete dodržovat veškeré obecné zásady (striktní provedení techniky cviků, vyvážená strava apod.), které by mohly prodloužit správnou funkci a bezbolestnost Vašeho posilováním přetěžovaného kloubního systému, dříve či později se objeví první akutní problémy, které nebudou v důsledku tréninkového zranění, ale dají Vám najevo, že ne vše o čem si myslíme, že je tělu prospěšné, tomu tak je (intenzivní „stereotypní“ silové tréninky nejsou pro klouby ideální). Akutní problémy pak mohou přejít v problémy chronické, které …

Pokračovat ve čtení

SCITEC NUTRITION 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL - recenze

Publikováno:

Nebudu se tajit tím, že americká firma Scitec patří mezi moje oblíbené značky. To ale uplně neplatí u všech jejich produktů a zejména o proteinech, kdy se mi, nutno však dodat z dřívější doby, jejich přeslazené a prazvláštní příchuti moc nezamlouvaly. Člověk by se ale měl přes historické předsudky přenášet a proto, když jsem vybíral, jaký protein bych si pořídil tentokráte, sáhl jsem po jejich střední třídě a vybral si WHEY PROTEIN PROFESSIONAL na doporučení v příchuti čokoláda kokos.

Pokračovat ve čtení

PŘEDTRÉNINKOVÉ STIMULANTY

Publikováno:

PŘEDTRÉNINKOVÉ STIMULANTY

Pre-workout je anglický výraz pro velmi pestrou kategorii doplňků výživy, která mají jasný cíl a to dopomoct nám z tréninku vytěžit maximum. Osobně se domnívám, že se jedná o jakousi třešničku na dortu v suplementaci, a proto bych doporučil zejména začínajícím cvičencům, aby si „nevystříleli hned ze začátku všechny náboje“, a po těchto doplňcích se začali poohlížet až po určitých…

Pokračovat ve čtení

«« « 1 .. 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » »»